tapijten en visie Maison Forton


Over de tapijten en visie van Maison Forton

Aangenaam, ik ben Jozefien Forton, Circular Executive Officer.


Hi! Ik ben Jozefien, en ik hou van tapijten! (Nee echt, dat doe ik! Alleen besefte ik dat pas na het veranderen van job.) 7 jaar lang reisde ik met een zware valies vol tapijten door Scandinavië, de Benelux en het zuiden van Europa om klanten te helpen met het samenstellen van hun nieuwe collecties en producten. En dat tapijt was in al die jaren dus blijkbaar mijn grote liefde geworden!

Mijn tweede grote passie is duurzaamheid, maar dan zonder geitenwollen sokken alstublieft! Wasbare luiers voor mijn twee dochters waren een heuse beproeving en leidden tot menige familie discussies, maar een kind dat zijn leven start met meer dan 1 ton(!) luierafval was voor ons gewoon een brug te ver. Dat ondertussen meer dan 1 op 10 Gentse gezinnen herbruikbare luiers gebruiken, kan je niet minder dan een zachte revolutie noemen. Ik ben zeker niet perfect hoor, maar ik wil wel bewust consuminderen. Minder en beter!

Ik vind gewoon dat het beter kan met ons interieur, en met tapijten in het bijzonder. Nog te vaak zijn we ons niet bewust van de oorsprong en wordt er aan greenwashing gedaan. Nieuw-Zeelandse wol die in Indië wordt verwerkt tot een tapijt en dan met het vliegtuig naar Europa komt, het lijkt me gewoon van het goede te veel. Om over de werkomstandigheden en lokale milieu impact dan nog te zwijgen. Dus ging ik aan de slag!

Leveranciers zoeken, kwaliteit testen, kleuren samenstellen, … het avontuur begon. Na een jaar ontwikkelen, stel ik trots Rounded 01. voor, een collectie die met kleine stappen tot stand is gekomen, onder het goedkeurend oog van mijn vriend en onze dochters.

Ik ben zeer nieuwsgierig naar wat je ervan vindt! Vul zeker het formulier onderaan deze pagina in, als je vragen of opmerkingen hebt, of als je graag wil samenwerken met Maison Forton. 

Zachte groeten,

Jozefien

tapijten

Splits e-mailadressen met een komma.