Ga naar hoofdinhoud

SIZE GUIDE

Met een meetlint baken je gemakkelijk je interieur af om het toekomstige tapijt te visualiseren. Het is niet altijd simpel om te weten hoe groot je tapijt moet zijn. Maar geen zorgen, we hebben wat handige tips voor je om de juiste maat te vinden. Happy styling!

Een tapijt voor jouw leefruimte?

We raden je aan het tapijt onder de zetel te plaatsen, met ongeveer 20-30cm uitstekend aan alle kanten voor een gebalanceerde uitstraling. Laat min. 20cm ruimte vrij van de muur. Bij beperkte ruimte, laat op z’n minst de voorpoten van de meubels op het tapijt rusten voor een verbonden gevoel en comfort.

Hoe opmeten afmetingen tapijt bij organische tapijten in woonkamer.

Een tapijt voor jouw slaapmaker?

Voor een gebalanceerde uitstraling met het bed en andere meubels volledig op het tapijt, is het raadzaam om aan elke zijde zo’n 40-80cm extra ruimte te voorzien. Bv. een bed van 140x200cm past goed op een tapijt van 200x300cm, waardoor er aan beide zijden 80cm tapijt overblijft. Een tweepersoonsbed (180x200cm) past ook goed op een tapijt van 200x300cm, zoals hieronder getoond? Voor een visueel verlengd effect kan het tapijt voor ongeveer een derde onder het bed worden geplaatst.

Hoe opmeten afmetingen tapijt bij organische tapijten in slaapkamer.

Een tapijt voor onder een tafel?

Om te voorkomen dat stoelen van het tapijt schuiven, moet extra ruimte tussen de achterpoten van de stoelen en de rand van de tafel gemeten worden, idealiter 75 tot 100 cm langer en breder dan de tafel. Bij beperkte ruimte kan een extra 50 cm worden toegevoegd. Houd hier dus zeker rekening mee bij een zitplaats aan het hoofd van de tafel!

Hoe opmeten afmetingen tapijt bij organische tapijten onder tafel.

Heb je nog vragen of advies nodig? Contacteer ons dan via hello@maisonforton.com