Video Thumbnail
2:39

Tapijten op maat  voor een mooiere wereld 


Reuse, Reduce & Local!

Van gerecycleerd garen tot afwerking, alles wordt in Europa geproduceerd bij familiebedrijven!           

Onze missie? 

Een mooie impact op jouw thuis en positieve bijdrage aan onze wereld.

Hoe zien we dit? 

Gepersonaliseerde premium kwaliteitstapijten om de hoek gemaakt met een circulaire mindset. 


Hoe wordt onze ecologische tapijten gemaakt?

We delen ze hieronder graag open en transparant met jou, de verschillende stappen bij het maken van ons guilt-free Maison Forton-tapijt. Totaal aantal km afgelegd van garen tot tapijt: 1.119 km. Minstens 10x minder dan een tapijt uit Azië, een cijfer waarbij we de oorsprong van het garen en productie proces van het tapijt nog buiten beschouwing laten.


PRE- & POST-CONSUMER AFVAL 

Aquafil, Slovenië.

Ongeveer 25% oude visnetten, 25% oude tapijten en 50% pre-consumer afval uit Europa en de rest van de wereld worden verzameld in Ljubljana. Het afval wordt gesorteerd en mechanisch gerecycleerd tot hoogwaardig Econyl® garen voor eindeloos gebruik.

Sociaal kwaliteitslabel: ISO 9001 & milieulabel: OEKO-TEX Standard 100, ISO 14001. Reach compliance.

ecologisch tapijt


WATERVRIJ KLEUREN VAN DE VEZELKERN

Aquafil, Slovenië.


70 m³ water wordt bespaard met de solution dyed techniek in een 100% gecontroleerd proces volgens Europese normen.  De vezel is kleurvast en UV-bestending dankzij deze kleuring tot in de kern van de vezel. 

Sociaal kwaliteitslabel: ISO 9001 & milieulabel: OEKO-TEX Standard 100, ISO 14001.

ecologisch tapijt


PRODUCTIE IN BELGIË

België

 

Werner met zijn tweedegeneratie familiebedrijf produceert de tapijten in België. Lijm van gerecycleerde autoruiten wordt gebruikt als deel van onze zero waste visie.  

Kwaliteitslabel: TÜV PrOFICERT-product Interior Standard.


vloerkleed


ONGESCHOREN POOL

België


Een ongeschoren pool creëert een prachtig oneffen effect ontdekten we na enkele testen - zero waste en zero schuldgevoel. Weer 5% afval vermeden! 


vloerkleed


LUXEAFWERKING MET DE HAND

Nederland

Pedro, een man met passie en oog voor detail, en zijn team werkt elke Maison Forton met de hand op maat af met hoogwaardige materialen én antislip rug. Ons gepersonaliseerde rand wordt dan ook echt met de hand gestikt!


tapijt op maat


SNIJAFVAL

Nederland

De afmetingen van de tapijten worden zodanig gekozen om snijafval tot een absoluut minimum te beperken. Blijft er toch nog iets over? Dan maken we er stalen van zo gaat er niets van onze materialen verloren.


tapijt op maat


TRANSPORT TOT BIJ JOU! 

Vrachtwagens die anders met een lege laadruimte terug naar huis rijden, zetten we via onze partner in voor ons transport. Als jullie om de hoek wonen dan kom ik het tapijt natuurlijk ook graag persoonlijk brengen.


ecologische tapijten


Onze wilde droom en ons doel is om van 80% gerecycleerd materiaal naar een 100% circulair tapijt te evolueren om jouw tapijt een derde leven te geven! 


To be continued...


ecologische tapijten