Ga naar hoofdinhoud

SOS Welk tapijt past in mijn interieur?

Interieur parket vloer, rechthoekig tapijt met afgeronde hoeken en bijzettafel.

Tapijtgids

Als je een tapijt kiest, moet het écht jouw stijl en persoonlijkheid uitstralen. Maar hey, we begrijpen dat het soms lastig kan zijn om je voor te stellen hoe iets in jouw interieur past.Daarom hebben we een handleiding gemaakt, stap voor stap, zodat jij precies kunt vinden wat bij je past.

Klaar voor de zachte revolutie? Let's go!

 

♡ De perfecte match met jouw sofa

Bestel je stalen hier (LINK). Match de drie basiskleuren bij jouw sofa om te zien welke combinatie het leukst is. Creëer een subtiel contrast door een tint donkerder of lichter te gaan dan je zetel. Of ga gewoon voor een toon-op-toon look. Een beige tint (beach), een meer witkleur (tender) of eerder een donkerder grijskleur (stone), aan jou de keuze. Volg vooral je buikgevoel, jij weet het best wat je mooi vindt!

Interieurinspiratie met zetel, 300x400 duurzaam witkleurig tapijt en interieurobjecten.

♡ Welk tapijt in welke ruimte?

Maison Forton's tapijten zijn laagpolig en van premium kwaliteit, wat wil zeggen dat deze in verschillende kamers in huis op zijn plaats ligt! Het belangrijkste is dat alles er harmonieus uitziet.

BELANGRIJK! Al onze tapijten hebben een gerecycleerde antisliprug, waardoor ze in alle ruimtes van het huis kunnen liggen zonder dat iets wegglijdt. Het vergemakkelijkt het stofzuigen enorm en voorkomt opgerolde hoeken.

De woonkamer, natuurlijk!

Zithoeken zijn de ultieme plaats om een gezellige cocon te creëren. Een tapijt waarop je hele zetel past, geeft structuur aan de leefruimte en definieert de zithoek. Als je liever een iets kleinere maat wilt, kun je gaan voor een tapijt waar alleen de voorpoten van de zetel op rusten. Je kan ook meerdere tapijten bij elkaar leggen om zo een groot geheel te creëren, zodat je overal knusse voetjes hebt.

De slaapkamer, onder je bed

Slaapkamer met bed en interieurobjecten, op een ecologisch tapijt op maat van Maison Forton.

Maison Forton staat voor zachtheid, en wie wil dat nu niet in de slaapkamer? Het biedt comfort en heeft ook een geluidsabsorberend effect. En warme voetjes bij het opstaan natuurlijk!

De eetkamer en onder je bureau

Bovenaanzicht duurzaam tapijt op parket vloer en schoenen van zittende vrouw in rieten stoel.

Je kiest best voor een groot genoeg tapijt voor de eettafel en het bureau door uitschuivende stoelen. Door onze laagpolige tapijten gaat in- en uitschuiven vlotter en onderhouden gaat ook beter. Onder de tafel zorgt een tapijt voor sfeer en comfort. De kleur (én zeker het typerende Maison Forton randkleurtje!) is een bepalende factor die karakter toevoegt aan de hele ruimte. En ook als je thuis aan het werk bent laat je je schoenen aan de kant staan om met zachte voeten achter je computer te kruipen. Baken je work-space af met een shape naar keuze en maak er een ruimte vol karakter van.

♡ Get creative met accenten

Personaliseer! Wat wij zo leuk vinden bij Maison Forton is dat je helemaal zelf kan kiezen welke kleurrand je tapijt compleet maakt. Kies je voor een zacht of eerder gedurfd accent? Aan jou de keuze.

Stalenset Maison Forton gerecycelde materialen, 100% econyl, op bijzettafel.

In ons stalenpakket zit een selectie van de verschillende afwerkingsranden die jouw tapijt compleet maken. Vouw het lint in de lengte dubbel met het etiket aan de binnenkant en match het bij het tapijtstaal. Een leuke knipoog naar de kleuren in jouw interieur. De rand van ton sur ton kleuren, zoals Stone met Stone rand, is steeds een tikkeltje donkerder dan het tapijt. Hierdoor lijkt het alsof de rand zelfs verdwijnt.

♡ Je vloer wil ook wat

Elk tapijt verschilt in look op een ander soort vloer. Hier zijn suggesties voor hoe onze tapijten het vaakst worden gekozen op verschillende vloertypes:

  • Betonvloer in een grijze tint? Dan raden we onze Stone (donkergrijze) kleur aan voor een toon op toon look. Heb je graag een lichter tapijt, dan adviseren we Tender aan als contrast.
  • Witte vloer? Tender als toon-op-toon effect = big yes!
  • Houten vloer? Beach heeft een warme lichtbruine toets waardoor het een perfecte blend is als warme toon op toon look. Heb je graag liever wat meer contrast en hou je van lichte kleuren? Tender is hier de perfecte oplossing. Hoe donkerder je vloer, hoe groter het contrast.
  • Zwarte vloer? Stone past hier goed op als lichter contrast met een kleurrijk randje.

Leg de stalen op de grond, precies waar je tapijt straks komt te liggen. Zo zie je direct hoe het met jouw vloer combineert. Voel je vrij (en aangemoedigd) om het aan te raken en te strelen… oh my god, het is zo zacht! Laat je gevoel spreken en zie wat het beste bij jouw ruimte past.

♡ Je tapijt leeft met je mee

Loop eens rond de stalen heen. Zie je dat het materiaal tot leven komt? Je zou meteen de elegante matte kant kunnen opmerken. En als het licht erop walt, zie je plots een subtiele glans verschijnen. Dat tapijt brengt echt leven in jouw ruimte. En wanneer je erop wandelt dan leeft het met jou en je leven mee.

♡ De perfecte grootte

Kies de maat. Hiervoor lees je best onze maatgids voor uitgebreidere tips. Passen onze standaardmaten niet perfect in jouw interieur? Vraag dan je gepersonaliseerde maten aan in één van onze winkelpunten. We helpen je graag verder!

♡ Day and night

Als je de beslissing even wilt laten liggen (letterlijk!), hou het staaltje dan eens 24 uur in de gaten en kijk hoe mooi het verandert vanaf het ochtendlicht tot ondergaande zon. Licht heeft echt een speelse invloed op jouw tapijt. Het kan de kleuren laten stralen en de texturen tot leven brengen.

♡ Homerun!

Nu je weet wat jouw hart sneller doet slaan, kan je van jouw droomtapijt een werkelijkheid maken. Bestel en ontvang binnen vier weken jouw uniek tapijt, met liefde voor jou op maat gemaakt!

♡ Recycleer

Je kan de stalen teruggeven of gewoon een tweede leven geven. Gebruik het dan op een leuke manier als onderlegger of als tapijtje in het poppenhuis van de kinderen in de familie. Voel je vrij om je creativiteit te gebruiken!

Te veel keuzestress en nog advies nodig? We zijn er om jou te helpen! ♡

Contacteer ons via hello@maisonforton.com

Bedankt voor het kiezen voor Maison Forton & veel plezier met het samenstellen.

Als zachte revolutionair maken we samen de wereld mooier!

Tender kleurig duurzaam tapijt op houten vloer, met lezende vrouw die hier op zit en een kamerplant.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren.
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden.

Recently viewed