Ga naar hoofdinhoud

MAISON & OBJET Trends 2024

Maison et Objet Trends 2024

Het afgelopen weekend lieten we ons met Maison Forton onderdompelen in de creatieve wereld van interieurdesign tijdens Maison et Objet 2024. Met een scherp oog voor detail en een passie voor stijlvol wonen, brachten we de nieuwste trends in kaart. Hier zijn enkele opvallende ontdekkingen die je niet wilt missen.

Samengevat:
1. Organische Vormen: Natuurlijk elegant

      1.1. Beige als basis, Kleur als accent
      1.2. Mortex Tafels: Een tijdloze favoriet
2. Textiel en onconventionele muurobjecten
3. Bruintinten: Warmte en comfort
4. Felle Kleuren als eyecatchers
5. Conclusie

1. Organische vormen: Natuurlijk elegant

Eén trend sprong er dit jaar echt uit: de blijvende opkomst van organische vormen in interieurs. Van de muur tot kasten, tafels en zetels, ontwerpers omarmen de natuurlijke elegantie van vloeiende lijnen en zachte contouren. Het resultaat is een harmonieus samenspel tussen design en natuur, waarbij interieurs een kalmerende en uitnodigende sfeer uitstralen. Die coombinatie van 

Maison et Objet Trends 2024 - Organische vormen

1.1. Beige als basis, Kleur als accent

Beige domineert als basiskleur in de meeste interieurs, maar het is verre van saai. Ontwerpers en merken voegen speelse, kleurige decoratieve stukken toe om een levendige en dynamische uitstraling te creëren. Deze harmonieuze combinatie van neutrale tonen met levendige accenten resulteert in ruimtes die zowel verfijnd en rustig als speels en levendig aanvoelen. Net als onze tapijten met neutrale hoofdkleuren en afgewerkt met een speelse kleurenrandje.  

Maison et Objet Trends 2024 - Beige als basis - Kleur als accent

1.2 Mortex tafels: Een tijdloze favoriet

Een constante in de wereld van interieurdesign blijft de populariteit van mortex tafels. Overal waar je kijkt, kom je deze tijdloze favoriet tegen. Het unieke karakter en de veelzijdigheid van mortex maken het een geliefde keuze voor eigentijdse en klassieke interieurs. Het is duidelijk dat deze trendsetter nog lang niet van plan is om van het toneel te verdwijnen.

Maison et Objet Trends 2024 - Mortex tafels

2. Textiel en onconventionele muurobjecten

Een andere opvallende trend op Maison et Objet 2024 is het gebruik van textiel en onconventionele objecten aan de muur. Gevilte kunstwerken, ingekaderd met zorgvuldige aandacht voor detail, en tapijten die als muurdecoratie dienen, creëren een boeiende gelaagdheid in interieurs. Ontwerpers spelen met texturen en vormen, waardoor muren echte kunstwerken worden.
Extra handig, tapijten zorgen ook voor een betere akoestiek

Maison et Objet Trends 2024 - Textiel aan de muur

3. Bruintinten: Warmte en comfort

Bruintinten maken een sterke comeback, en niet alleen op de vloer. Van gordijnen tot tapijten en teddystof op zetels, brengen deze warme tinten een gevoel van comfort en gezelligheid in huis. Af en toe ook vintage meubels terug te vinden. Het is een ode aan de natuurlijke kleuren die onze omgeving omarmen en tegelijkertijd een verfijnde rustige touch toevoegen aan het interieur. 

Maison et Objet Trends 2024 - Bruintinten

4. Felle Kleuren als eyecatchers

Om het geheel te complementeren, worden felle kleuren ingezet in decoratieve stukken. Of het nu gaat om kleurrijke serviezen, opvallende kaarsen of unieke decoratieve objecten, deze kleuraccenten voegen een speelse en levendige dimensie toe aan de ruimte. Het is de perfecte manier om persoonlijkheid en dynamiek in het interieur te brengen.

Maison et Objet Trends 2024 - Felle kleuren als eyecatshers

5. Conclusie

Maison et Objet 2024 heeft duidelijk de toon gezet voor het komende jaar in interieurdesign. Met een balans tussen organische vormen, warme kleuren en een speelse mix van texturen, belooft 2024 een jaar te worden waarin persoonlijke expressie en natuurlijke elegantie hand in hand gaan.

De organische vormen van onze Pebbles-collectie blijven een onmiskenbare trend. De tijdloze natuurlijke vormen met zachte contouren omarmen de ruimte op een elegante manier.
De combinatie van natuurlijke tinten, die altijd tijdloos blijven, met een vleugje speelse kleuren geeft ze net dat extra beetje karakter.

Maison Forton - Organische vormen van onze Pebbles-collectie blijven een onmiskenbare trend. In combinatie met een vleugje speelse kleuren als accent.

Kortom, de inspiratie is voelbaar, en met goesting kijken we uit naar 2024 om deze prachtige esthetiek verder te verspreiden.

En jij? Welke trend spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten en ontdek hoe je deze stijlvolle elementen in jouw eigen huis kunt toepassen!

Graan een beeld van de beurs? Check onze reel hier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren.
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden.

Recently viewed